ПОЛОЖЕННЯ
про Раду по харчуванню
І. Загальні положення
- Рада по харчуванню (далі – Рада) утворюється при навчальному закладі з метою здійснення контролю за роботою харчоблоку та організацією повноцінного, якісного харчування дітей.
- Рада по харчуванню є дорадчим органом.
- Рада по харчуванню збирається відповідно затвердженого плану роботи та у разі необхідності.
- Склад Ради по харчуванню на кожний навчальний рік затверджується наказом керівника закладу. До складу можуть входити: відповідальний за харчування по ЗНЗ, заступник директора з господарської частини, лікар, медична сестра, класні керівники, психолог, представники профспілкового комітету, представники батьківської громадськості, учні. У своїй діяльності Рада по харчуванню керується Конституцією України, законами України, нормативно-правовими актами міністерства освіти і науки України, Державними санітарними правилами і нормами влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01.
ІІ. Цілі та завдання комісії
- Контролювати роботу харчоблока в загальноосвітньому закладі.
- Забезпечення контролю за належними умовами повноцінного харчування дітей, як основного фактору охорони здоров’я.
ІІІ. Основні напрямки роботи
- Робота Ради по харчуванню полягає в тому, щоб виявляти недоліки у діяльності робітників харчоблоку і активно допомагати їх усуненню, вносити пропозиції на розгляд адміністрації школи та вимагати усунення вказаних недоліків.
- Вносити пропозиції стосовно розвиту матеріально технічної бази їдальні.
- Рада по харчуванню звітує про свою роботу на засіданнях Ради закладу.
- Рекомендації Ради по харчуванню приймаються колегіально, більшістю голосів від загальної кількості присутніх членів Ради.
- Засідання Ради по харчуванню проводяться один раз на квартал, під час яких:
– складається і затверджуються план роботи;
– заслуховуються звіти кожного з членів Ради про роботу;
– обговорюються конкретні заходи щодо усунення наявних недоліків.
- Всі засідання Ради фіксуються протоколами, з якими ознайомлюється керівник навчального закладу.
ІV. Ведення документації
- Рада по харчуванню веде наступну документацію:
- План роботи Ради по харчуванню на навчальний рік;
- Протоколи засідань Ради по харчуванню;
- Звіт роботи Ради по харчуванню з аналізом стану організації харчування дітей, пропозиціями та рекомендаціями;
- Акти перевірок організації харчування.